Czirják Adorján

Czirják Adorján a PKE MA első éves hallgatója, Gyergyószentmiklóson született, középiskolás tanulmányait a csíkszeredai Nagy István művészeti liceumban végezte, grafika szakon. Egyetemi évei alatt kipróbálta magát úgy az autonóm, mint az alkalmazott művészet terén. Leginkább a kísérleti grafika foglalkoztatja, jelenleg a kísérleti tipográfia iránt érdeklődik.

Sípos Gábor, a SemiramiS Café tulajdonosa ösztöndíjat ajánlott, amellyel támogatja a fiatal alkotó munkásságát.

 " A nagyváradi SemiramiS Café 2013-ban kezdte működését.

Egy olyan fogyasztói közösség megteremtése volt a cél, akik a mindennapi életben is a minőségi fogyasztás mellett teszik le a voksukat.

A kávézó kiváló minőségű kávét használ a szakképzett baristák által elkészített italokhoz. A kávé frissen pörkölt és közvetlenül elkészítés előtt van ledarálva. A kedves vendégek többfajta kávéitalból választhatnak, amelyek elkészítéséhez a kávé Etiópia Sidamo nevű termőterületeiről származik. A közepes pörkölésű kávét 3-4 napig "érlelik" a pörkölés után, és csak azután használják fel, így érezhető teljes mértékben az a csodálatos ízvilág amivel ez a gyümölcs megajándékoz minket.

    Termékei közül még kiemelnénk az "OrienTea" teákat, több mint 30 fajta áll a teaimádók rendelkezésére és a méltán világhírű "Monbana" fórrócsokit, amit kivánságra több mint tíz fajta aromával tudnak elkészíteni.  "

 

700mmx700mm semiramiskép 02