Összetartozásunk Bora / Címke és díszdoboz - Grafikai pályázat

Száz éve választják el egykori történelmi borvidékeinket egymástól országhatárok. Az évforduló alkalmából egy közös borban szeretnénk újra egyesíteni a Kárpát-medence szőlőterületeit. Felkértük a borászokat, hogy készítsük el közösen Összetartozásunk Borát. Hisszük, hogy Nagypéntek után a Feltámadás következik, ezért a Kárpát-medence borvidékeiről összeállított fehér házasítást augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén mutatjuk be először.

A Külhoni Magyar Borászok Egyesülete grafikai pályázatot hirdet meg az Összetartozásunk Bora címkéjére és díszdobozára, mely a bevezetőben említett elvekhez, tematikához illeszkedik.

Technikai paraméterek - címke:

  • Normál 0,75 literes bordói vagy burgundi, olívzöld palackra illeszthető címke, pontos méretet nem adunk meg, hiszen többféle alak és megoldás lehetséges
  • Feliratok (első/front- címke): „Összetartozásunk Bora”, „2019”, „száraz fehér bor”
  • Hátcímke: itt a technikai paraméterek szerepelnek és egy rövid leírás a borról – a hátcímke részleteit a nyertes pályázóval egyeztetjük, a döntés a frontcímke alapján történik
  • Kapszula színére is kérünk javaslatot, a palacknak-címkének-kapszulának harmóniában kell állniuk egymással (parafadugós záráshoz illeszkedő kapszulát használunk majd).
  • Kérjük a különálló címketervet és a teljes palackos látványtervet egyaránt beküldeni!
  • Előnyként vesszük figyelembe, ha a pályázó javaslatot tesz a címke anyagára, nyomdatechnikára is, de elsősorban nem ez alapján döntünk.

Technikai paraméterek - díszdoboz:

  • egy palackos, ablakos díszdoboz elülső oldalára (ablak fölé) kérünk egyszínű grafikát, amely a címkéhez illeszkedik – felirat: „Összetartozásunk Bora 1920-2020” – a díszdoboz színére is kérünk javaslatot.

A pályázatokat .jpg vagy .pdf formátumban várjuk a borteszt@gmail.com címre, a tárgyban kérjük feltüntetni: „Összetartozásunk Bora grafikai pályázat”.

Beküldési határidő: 2020. július 20.

Nyeremény: A nyertes pályázó 2 napos bortúrát (2 személyre szállással, ellátással), rendezvénybelépőt a Külhoni Magyar Borászok Egyesületének kóstolójára (II. Pinceszer, Budapest) 2 személyre és 24 palack értékes bort kap ajándékba, valamint nevét feltüntetjük az Összetartozás Bora kommunikációjában.

A kiíró kijelenti, hogy kizárólag a nyertes pályázatban felhasznált grafikát használja fel a várhatóan 1500 palack bor címkézésére.

Kiíró, kapcsolat:

Külhoni Magyar Borászok Egyesülete
Geönczeöl Attila, elnök
Tel: +421 903 506-760 vagy +36 20 555-2760
E-mail: borteszt@gmail.com