FIX FLUX

Képzőművészet és Vizuális kommunikáció szakos hallgatóink kiállításának megnyitója - 2018. június 9, 18 óra, Szentendre, Ferenczy Múzeumi Centrum - Művészmalom

Idén ünnepli 15 éves fennállását a Partiumi Keresztény Egyetem Képzőművészet szaka.

Ennek alkalmával nyílik az Art Capital keretén belül Szentendrén, a MűvésztMalom-ban június 9-én a FIX FLUX című tanszéki kiállítás.

Az Art Capital nemzetközi program keretén belül 24 kiállítás, 52 program és 136 művés fog bemutatkozni. A megnyitó napján a vendégeket üdvözli: GULYÁS Gábor múzeumigazgató, az Art Capital főkurátora. Köszöntőt mond: GYÜRK Dorottya, Szentendre kulturális alpolgármestere, Az Art Capitalt megnyitja: Mohau MODISAKENG képzőművész (Dél-Afrika)

A PKE Képzőművészet Szak diákjai tárlatának az anyaga a reklámgrafika szakirány témái által megihletett munkákból alakult ki. A tervezőgrafika, a képregény, tipográfia, kreatív gyakorlatok, termékreklám témakörei szolgáltattak ihletforrást a diákoknak.

A munkák között megtalálhatjuk a szép és a rút fogalmait felölelő munkák, amelyekben az esztétikai kategóriák figyelemfelkeltő elemekként operálnak a plakátokban és a vizuális kommunikációban egyaránt. Ezek mellett illusztrációkísérletek, installációszimulációk, gyönyörű alkotások a betűcsalád tervezés terén, plakátsorozatok, infógrafikák és még rengeteg igényes kivitelezésű, egyedi módon kreatív alkotás kerül kiállításra.

 Végigjárva a kiállítótermeket, a látogatókat rengeteg igényesen kivitelezett fiatalos, kreatív és meglepő alkotás várja. Olyan alkotások, amelyek hűen tükrözik a Reklámgrafika képzés szellemiségét, innovatív és kreatív voltát éppúgy, mint a magas színtű szakmai ismereteket.

fixflux.jpg

pke fix flux plakat netre 01