Design-napra várják ma a képzőművészek

az érdeklődőket a várba, 15 órai kezdettel

Design-napra várja az idén június 19–25. között zajló nagyváradi Szent László Napok a képzőművészetek kedvelőit – a Szent László Egyesület, a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) művészeti tanszéke, a Balassi Intézet és a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) igazi ínyencségeket kínál a váradi várban és a PKE új székhelyén a kulturális fesztivál „bemelegítő” hetén, június 20-án, kedden.

A képzőművészeteknek szentelt napon 15 órától a vár adminisztrációs épületében, 100% made in Transilvania címmel, erdélyi vállalkozók helyi termékeinek a helyi designerek által tervezett csomagolását mutatjuk be. Egy olyan gyűjtemény kiválogatása volt a cél, amely bizonyítja, hogy a design és a designerek kreatívan és hasznosan tudnak hozzájárulni egy termék piaci bevezetéséhez és gazdasági sikeréhez.
Ugyanott nyílik tárlat a csernátoni design táborban – amelyen tíz design szakos egyetemista, illetve nemrég végzett designer vett részt – készült alkotásokból is. A tábor célja a hagyományos székelyföldi tárgyi kultúra és a modern design ötvözése volt, illetve olyan bútorok, használati tárgyak létrehozása, amelyek megállják a helyüket a kortárs nagyvárosi miliőben is.

A kiállítás június 25-ig, tehát a Szent László Napok végéig látogatható a várban.

Design Nap jo 19 06 2017

forrás: www.partium.ro